Tu stii ce materiale din otel beton sa folosesti pentru o casa cu structura solida?

materiale de constructii pentru casa ta

Atunci cand se se construieste o casa primele lucruri pe care le stabilesti sunt materialele de constructii. Acestea sunt de doua feluri: cele care se folosesc pentru structura casei si cele destinate finisarii acesteia.

Materialele se aleg si in functie de bugetul avut la dispozitie. Unul din principalele materiale de constructii care se folosesc la diverse lucrari este otelul din beton. Acesta este unul din  principalele materiale de constructii, fierul fiind foarte rezistent comparativ cu lemnul. Structura unei case se realizeaza  in functie de gustul personal dar si de bugetul avut la dispozitie. Structura poate fi din materiale din lemn sau pereti din lemn sau o alta varianta este ce a peretilor portanti formati din caramida.

Articol nou:  Crezi ca o usa de garaj sectionala va contribui la eleganta casei?

Fierul ofera rezistenta casei tale

Pentru evitarea puntilor termice si pentru un plus de valoare estetica, elementele din beton armat (stalpii si grinzile) se captusesc cu placi din BCA termoizolate, iar zidaria exterioara si interioara din BCA se ancoreaza de elementele structurale de rezistenta prin bare de otel-beton protejate impotriva coroziunii.

Structura de rezistenta trebuie sa faca fata cu brio propriei greutati a casei, dar si fortelor seismice, intemperiilor si trepidatiilor. Ea preia greutatea proprie de otel beton, plus cea utila (oameni si mobilier), prin intermediul planseelor, apoi prin grinzi si o transmite peretilor si stalpilor, care, prin intermediul fundatiilor, o transmit mai departe solului.

Articol nou:  Cum se aleg tractoarele?

In functie de buget, de arhitectura dorita si, nu in ultimul rand, de gustul personal, structura de rezistenta a unei case poate fi realizata fie din cadre de beton armat, fie din cadre de lemn sau pereti de lemn, ori din pereti portanti de caramida.

Articol nou:  Apa pura, echivalentul unei vieti sanatoase si lungi! Instaleaza-ti si tu o statie de dedurizare a apei

Armatura, acele bare din otel beton, joaca un rol esential in preluarea eforturilor ce apar in timpul unui cutremur, marind rezistenta betonului si conferindu-i elasticitatea necesara pentru a face fata socurilor.

Dupa cum precizam mai devreme, o structuta formata din otel beton reprezinta un sistem destul de nou ce se utilizeaza in zone seismice si in cazul cladirilor cu inaltime mare. Structura consta in cadre si in materiale din otel beton, astfel fiind marita rezistenta pentru ambele materiale.