operatie de labioplastie

Operatia de labioplastie ajuta la remodelarea labiilor

În categoria intervențiilor chirurgicale estetice, labioplastia sau remodelarea labiilor este o procedură ce devine tot mai populară. Forma sau mărimea labiilor sunt de cele mai multe ori motivele pentru care pacientele recurg la o asemenea intervenție, motivele fiind atât disconfortul estetic, cât și sexual.

Labioplastia – Generalităţi

Concret, labioplastia implică o intervenție chirurgicală prin care diverse defecte din punct de vedere al aspectului labiilor (fie sunt prea mari, flasce sau asimetrice) sunt reduse și corectate, pentru un aspect îmbunătățit.
„Există un mit potrivit căruia labioplastia ar diminua satisfacţia sexuală. Nimic mai fals! Dimpotrivă, sunt multe cazuri în care se remediază problemele de viaţă intimă în cuplu. Multe dintre pacientele care au beneficiat de o labioplastie spun că, după operaţie, viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit considerabil. Orice femeie trebuie să ştie că defectele genitale intime se pot rezolva cu ajutorul chirurgiei plastic.”, ne-a explicat Dr. Natalia Marcenco, medic specialist chirurgie plastică la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.
Atunci când este cazul să se apeleze la o asemenea procedură, trebuie avut în vedere rolul pe care labiile îl au: protejarea orificiului vaginului în momentul desfacerii coapselor, astfel că o reducere prea mare a labiilor nu este recomandată.
Acest procedeu chirurgical implică micșorarea labiilor interioare ale vulvei sau corectarea asimetriei acestora. Chiar dacă este vorba despre o intervenție cu scop în general estetic, există cazuri când recomandarea unei astfel de operații vine pe fondul disconfortului întâmpinat în timpul actului sexual, mersului pe bicicletă sau al practicării unor sporturi. Pe de altă parte, o naștere fiziologică poate duce la ruperea sau lărgirea labiilor, astfel că labioplastia este soluția pentru refacerea acestora.

Operaţia de labioplastie

Procedura efectivă necesită fie anestezie locală (fără internare), fie anestezie generală (internare câteva ore), în funcție de complexitatea cazului și presupune niște incizii foarte fine și remodelări ale labiilor mici, precum și extirparea zonelor care sunt considerate nearmonizate.
După suturare și aplicarea pansamentului se folosește un tampon igienic feminin care să permită îmbrăcarea lenjeriei intime.

Labioplastia – Postoperator

După operaţie, trebuie să porţi chiloţi de tip pantalon. Pentru a asigura o vindecare rapidă, este nevoie de un duş uşor zilnic. Suturile se dizolvă, astfel încât nu este nevoie de o îndepărtare a acestora. Îţi poţi relua complet activităţile normale după una-două săptămâni de la operaţia de labioplastie, în funcţie de tipul de intervenţie pentru care ai optat şi gradul de complexitate a acesteia.
În perioada de după intervenția chirurgicală, trebuie aleasă lenjerie intimă tip pantalon, iar pentru a facilita vindecarea cât mai rapid, este recomandat zilnic câte un duș ușor. Nu este nevoie de îndepărtarea suturilor, fiindcă acestea sunt dizolvabile. Activitățile cotidiene pot fi reluate complet după una sau două săptămâni, depinzând de tipul procedurii și complexitatea acesteia.
În ceea ce privește posibile complicații, în mare parte pacientele se simt bine în urma operației. Totuși, când vine vorba de așa ceva, cel mai frecvent apare sângerare în primele ore după operaţie.
Sursa
http://www.sanatateatv.ro/articole-medicale/chirurgie-estetica/labioplastia-tratamentul-pentru-defectele-labiilor/
Articol nou:  Comprimatele LIV 52 - La ce ajuta?