deseuri menajere

Omul modern traieste intr-un mediu curat, fara deseuri menajere

Indiferent de locul in care ne aflam, noi, oamenii, producem zi de zi diverse deseuri menajere. Deseori ati observat cosurile stradale pline ochi, iar pe langa acestea , aruncate pe jos diverse pungi, hartii, ambalaje metalice pe care le ia vantul si le tot duce, plimbandu-le prin tot orasul. Cum ati iesit din oras, mai ales toamna si primavara, cand vegetatia nu mai reuseste sa ascunda deseurile, campurile sunt pline de acestea, adaugand anotimpului un aspect deprimant, apocaliptic chiar.

Nu mai vorbim despre deseurile pe care le producem in locuinta personala sau la birou si pe care le rasturnam in alte recipiente ce colecteaza deseurile menajere in cantitate mare! Asta in cel mai fericit caz, de cele mai multe ori pe langa cosurile de gunoi zac aruncate alte deseuri menajere.

Articol nou:  O firma buna de contabilitate din Sectorul 3 este usor de gasit

Ce este de facut in aceste conditii? Sa continuam sa traim asa? Sa atragem posiblitatea de a ne imbolnavi? Sa nu privim pe fereastra pentru ca vom fi oripilati de muntii de gunoi din preajma noastra sau sa ne angajam responsabil in colectarea deseurilor menajere intr-un mod decent?

In zilele noastre exista firme specializate care se ocupa cu colectarea deseurilor menajere si care reusesc sa ne faca viata mai curata si mai sanatoasa. Tot ceea ce putem face noi este sa folosim in mod corespunzator procesul de reciclare a deseurilor menajere prin trierea gunoiului.

Tipuri de deseuri menajere des intalnite in preajma noastra

Oamenii sunt inconjurati la tot pasul de aceste reziduuri menajere, fie ca sunt gospodaresti, fie stradale. In ultimul timp, datorita educatiei si a programelor scolare care incearca din rasputeri sa responsabilizeze inca din copilarie oamenii cu privire la strangerea deseurilor menajere, a luat avant colectarea selectiva a lor, in recipiente diferite.

Articol nou:  Florile de 8 martie: mesagerele atasamentului neconditionat

colectarea deseurilor menajere

Tipurile de reziduuri menajere foarte des intalnite sunt:

  • Hartia si cartonul, extrem de folosite in absolut orice domeniu, fiind folosite inclusiv la ambalat diverse produse;
  • Metalele apar sub diferite forme: conserve, cutii de suc, de bere, electrocasnice etc;
  • Resturi alimentare si resturi organice;
  • Resturi lemnoase.

Civilizatia umana presupune o grija sporita fata de mediul inconjurator, noi fiind datori fata de generatiile care urmeaza sa le lasam mostenire o lume mult mai curata, mai igienica, mai sanatoasa.

Cum realizeaza colectarea deseurilor menajere o firma specializata

Colectarea deseurilor este misiunea cu rezultate extrem de bune pe care o are nimeni alta decat Greenglobal.ro, o firma ce se gandeste la problema mediului mai presus decat orice.

Articol nou:  Succesul unei afaceri – cum il atingi si cum il faci sa dureze?

firme colectare deseuri menajere

Activitatea sa consta in:

  • Precolectarea in recipiente speciale;
  • Colectarea deseurilor;
  • Transportul acestora;
  • Metode de tratare, eliminare si reciclare.

Reciclarea este extrem de importanta pentru civilizatia umana, deoarece reduce consumul resurselor naturale, dar si al nivelului emisiilor nocive in aerul respirabil. De exemplu, prin reciclarea deseurilor de hartie se elimina clorul toxic, atat de necesar atunci cand se realizeaza hartia alba.

Reciclarea presupune atat colectarea, cat si separarea deseurilor menajere, realizand produse noi, permitand oamenilor sa reduca costurile de depozitare a deseurilor.

Greenglobal.ro este solutia optima a romanilor din toate orasele mari ale tarii pentru rezolvarea completa a problemei legata de reziduurile menajere.