Motosapatoarea. Despre cum munca agricola devine mai usoara, mai rapida si mai eficienta

Cand vine vorba despre intretinerea culturilor si lucratul pamantului, fiecare agricultor isi doreste sa le realizeze pe toate intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sa aiba roadele muncii pe care si le doreste. Si pentru ca munca fizica este una foarte grea si care necesita un consum mare de energie, atunci e normal ca tehnologia actuala sa contribuie, cumva, la usurarea “muncii la camp.”

Indiferent ca este vorba despre niste culturi de dimensiuni mai mari sau mai mici, atunci aveti nevoi de niste utilaje agricole care sa va usureze munca, dar si care sa maximizeze eforturile si roadele muncii tale. Motosapatoarea este unul dintre utilajele agricole care nu trebuie sa iti lipseasca din gospodarie, fiind de mare ajutor mai ales atunci cand trebuie sa pregatiti pamantul pentru insamantare, dar si sa il curatati de buruieni si alte plante daunatoare.

Articol nou:  Agricultura moderna se face doar cu tractorul

Cum te ajuta o motosapa sa lucrezi pamantul?

foloseste motosapatoare pentru munci agricole

Motosapa este o unealta mai mult decat folositoare tie, avand ca principala utilitate prelucrarea pamantului si inlocuirea muncii de sapare manuala, cu una mecanica, mult mai rapida si mai eficienta. Foarte usor de manevrat si de intretinut, motosapatoarele te vor ajuta in activitati precum: aratul, prasitul, sapatul, scoaterea cartofilor, aerisirea gazonului si descoperirea solului de frunze.

De foarte multe tipuri, motosapatoarele vin echipate cu numeroase accesorii de mare ajutor, astfel incat acestea sa se potriveasca si sa fie utile si in locuri greu accesibile, parti de pamant unde ai fi putut lucra doar utilizand niste unelte traditionale. Cum iti usureaza motosapa munca? In primul rand, este mult mai rapida decat daca ai fi lucrat pamantul manual. In general, motosapele vin la pachet cu un motor de putere mare, astfel incat sa poti schimba vitezele de lucru in functie de accesibilitatea pe care ti-o ofera respectiva cultura. Gandeste-te cum ar fi ca doar prin cateva treceri pe langa straturi, pamantul sa fie pregatit de insamantare si perfect lucrat, ca si cum ti-ai fi petrecut o intreaga zi avand grija de gradina.

Articol nou:  Metode prin care sa scapam de depunerile de calcar

Consuma mult o motosapatoare?

Motosapele sunt de mai multe tipuri, astfel incat sa multumeasca un numar cat mai mare de utilizatori, dar si sa se potriveasca diferitor tipuri de culturi. Astfel, in functie de marimea perimetrelor de arat si de cultivat, si motosapatoarele au mai multe tipuri de motor, asta insemnand si un consum de benzina diferit. Pentru a putea sa va faceti o idee, in medie, o motosapa consuma in jur de 1-2 litri de benzina pe ora, astfel incat sa poate face fata si celor mai grele solicitari.

Articol nou:  Cum ne bucuram copilul iarna?

Desigur, daca motorul este mai mare decat in cazul motosapelor medii, e firesc ca acesta sa consume mai multa benzina decat atat. Fiindca merge pe acelasi principiu de functionare precum drujba, de exemplu, motocultorul consuma foarte putin ulei, asta inseamna si consturi de intretinere acceptabile.

Daca va doriti sa aveti culturi agricole sanatoase, pe care sa le lucrati intr-un timp mult mai scurt, atunci intrati intr-un magazin de specialitate si comandati un utilaj care nu trebuie sa va lipseasca din gospodarie- motosapa!