Lucrezi de acasa? Iata de ce trebuie sa tii cont in AMENAJAREA biroului!

Lucrezi de acasa? Iata de ce trebuie sa tii cont in AMENAJAREA biroului!

Odata cu evolutia erei digitale, au aparut tot mai multe job-uri in care nu mai este obligatorie deplasarea la birou. Astfel, a aparut si freelancing-ul, care presupune munca pe cont propriu, fara sa mai depinzi de un angajator. Prin intermediul acestuia, poti avea clienti diferiti si sa lucrezi individual, la proiectele pe care ti le doresti.

Fie ca esti angajat la domiciliu ori esti freelancer, vei avea nevoie de un spatiu in care sa iti desfasori activitatea. Pentru maxima productivitate, iti poti amenaja un birou in propria locuinta, unde vei lucra linistit si unde te poti concentra pe ceea ce ai de facut. Decorul este, si el, foarte important pentru ca tu sa te simti confortabil si inspirat!

Amenajeaza-ti biroul in asa fel incat sa ai parte de atmosfera pe care ti-o doresti!

  • In primul rand, este recomandat ca lumina naturala sa aiba acces in incapere pentru o durata cat mai parchet laminatindelungata. Acest lucru te va ajuta sa ramai alert si concentrat pe ceea ce ai de facut. Finisajele trebuie alese cu grija, pentru a crea un ambient cat mai placut. Parchetul laminat este o alegere foarte buna pentru aceasta incapere si poti da un click aici pentru modele diverse si ieftine, care se vor potrivi, cu siguranta, gusturilor tale! Culoarea peretilor poate fi aleasa in nuante cat mai luminoase, pentru a nu induce o stare de oboseala. De asemenea, este bine sa ai o sursa principala de lumina artificiala, dar si alte corpuri de iluminat, precum o lampa de birou, pe care o poti muta in functie de nevoile pe care le ai.
  • Cand vine vorba despre piesele de mobilier, acestea trebuie sa aiba dimensiunile potrivite, in functie de spatiul din camera, dar si de necesitatile tale. De exemplu, daca lucrezi in domeniul arhitecturii, biroul trebuie sa fiemobila potrivita pentru a iti amenaja biroul indeajuns de mare pentru a putea aseza pe el toate schitele si planurile la care lucrezi. In legatura cu pozitionarea acestuia in incapere, specialistii recomanda sa il asezi cu fata inspre geam, spre usa sau spre restul camerei, nu la perete. In felul acesta, vei fi mai relaxat si vei putea sa iei o pauza de la privirea atintita, tot timpul, in monitor. Poti sa mai investesti si intr-un scaun de birou de calitate, care te ajuta sa eviti problemele cauzate de statul jos pentru o perioada lunga. De asemenea, alte corpuri de mobilier care iti vor fi de folos sunt o biblioteca sau un dulap si scaune pentru eventuale vizite din partea clientilor.
  • Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie in materie de aparate electronice, precum calculator sau laptop, tastatura, mouse si o imprimanta. Nici articolele de birotica nu trebuie sa lipseasca pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie de ele. Pentru a infrumuseta, insa, camera, te poti ajuta de plante si tablouri, poze sau afise cu persoane sau evenimente pe care le indragesti. Astfel, momentele de pauza vor fi mult mai placute!
Articol nou:  Treninguri perfecte pentru oricine, doar la BMan

Spre deosebire de un job la care imparti spatiul de lucru cu alti angajati, daca lucrezi de acasa, ai sansa sa iti amenajezi biroul asa cum visezi, fara sa faci compromisuri. Acest lucru este necesar pentru ca proiectele tale sa aiba rezultatele asteptate, fara sa ai parte de stres sau distrageri!

Articol nou:  Achizitioneaza niste invitatii ieftine pentru botezul copilului tau si vei ramane cu bani si pentru tort