happy-ferro-x-100-ml-sirop

Importanta fierului pentru copii si Happy Ferro sirop

Acumularea de minerale si vitamine sunt esentiale pentru copil, continua sa se stabilizeze in primii trei ani de viata.

In primul an de viata, laptele matern ii asigura necesarul de fier, iar apoi formulele de lapte imbunatatite cu acesta, contribuie la cantitatea de fier din organismul bebelusului. Daca iti hranesti bebelusul cu lapte de vaca, trebuie sa stii ca acest tip de alimentatie il priveaza de fier.

 Inca de la inceput

Primii 3 ani de viaţă sunt caracterizaţi de o perioadă de creştere rapidă: de la naştere şi până la împlinirea vârstei de 3 ani, un copil va fi de 2 ori mai înalt, va creşte de 5 ori în greutate şi va avea creierul de 4 ori mai mare. În această etapă de creştere impresionantă, nu este de mirare că are nevoie de 3 ori mai multă energie şi de 10 ori mai mulţi nutrienţi precum fier, vitamine, acizi graşi esenţiali sau calciu decât un adult.

Articol nou:  Ulei de ricin pentru cresterea parului – un pas spre vindecarea alopeciei

Cea mai des întâlnită problemă în acest sens este deficienţa de fier, iar copii care sunt in cel mai mare pericol pentru a suferi de această deficienţă sunt cei cu vârsta între 6-36 de luni.

Fierul este nutrientul de care corpul uman are nevoie pentru a produce hemoglobina, o substanţă prezentă în celulele roşii, care transporta oxigenul de la plămâni către fiecare celula a corpului. În plus, fierul este un element important al metabolismului energetic şi este necesar pentru dezvoltarea şi întărirea sistemului imunitar.

Copilul tău are nevoie de fier pentru a avea un sânge sănătos şi pentru a-şi dezvolta creierul şi sistemul cognitiv.

Atunci când copii nu au destul fier în organism, pot deveni iritabili şi obosiţi şi pot deveni mult mai sensibili la infecţii sau afecţiuni. În plus, pot dezvolta anemie feripriva (din lipsă de fier) care are un efect nefast asupra dezvoltării psihomotorii a copilului mic şi îi poate afecta, dacă este netratată, performanţele şcolare pe care le va obţine peste ani.

Articol nou:  Hipertrofia ventriculara stanga - de ce si unde apare?

Happy Ferro este cel mai bogat supliment cu fier pe care il poti administra copiilor, indiferent de varsta. Pentru copilasii de sub 12 ani este recomandat Happy Ferro sub forma de sirop, pe care il poti gasi aici: https://www.farmaciadepenet.ro/vitamine-si-suplimente-pentru-copii/1739-happy-ferro-x-100-ml-sirop.html iar pentru cei de peste 12 ani este recomandat Happy Ferro sub forma de capsule.

happy-ferro-x-100-ml-sirop

Fiecare copil se naşte cu o rezervă naturală de fier, care se consumă treptat până la vârsta de 6 luni. În această etapă a dezvoltării copilului tău, deoarece este foarte greu să îi asiguri nivelul recomandat de fier pe zi, principala sa sursă de fier este laptele matern, dacă alăptezi. Când perioada de alăptare s-a încheiat o formulă de lapte  îmbogăţita cu fier, ar trebui introdusă.

Articol nou:  Ce afectiuni pot provoca pierderea cunostintei?

Nivelul recomandat de fier de către Societatea Română de Pediatrie este de 7 mg pe zi. Formula cu care vă hrăniţi bebeluşul ar trebui să îi asigure acestuia o nutriţie echilibrată ce constă în:

  • un nivel adecvat de proteine
  • acizi graşi esenţiali
  • un nivel adecvat de vitamine D şi C
  • fibre prebiotice pentru o digestie uşoară

Optimismul stimuleaza inteligenta bebelusului

Fii increzatoare si optimista, zambeste cat mai mult si bucura-te de ceea ce ti se intampla! Se pare ca aceasta este formula pentru a avea un bebelus armonios, sanatos, energic, echilibrat psihic si afectiv, dar mai ales, inteligent.