barbat care fumeaza din pipa

Expertii fumatului la pipa: Sfaturi pentru o experienta unica

Multe persoane fumatoare aleg sa renunte la clasicele tigari, in detrimentul pipei, care a ramas si in zilele de azi o imagine clara a unui obicei aristocratic. De ce unii aleg pipa? Ori din cauza substantelor toxice care se gasesc astazi in tigari, ori de dragul gestului de a fuma dintr-o pipa din lemn de cires, frumos sculptata si lucrata cu gust. Desi pare simplu, expertii sustin ca fumatul la pipa nu este ceva atat de usor si ca necesita cateva cunostinte clare legate de acest obicei care, spun ei, este un adevarat ritual. Avantajele inlocuirii tigarii cu o pipa sunt multiple, incepand de la calitatea tutunului pana la densitatea si experienta pe care o ofera acesta. Iar atunci cand iti doresti sa afisezi o anumita imagine, o pipa iti va completa diplomatia intr-un mod aparte.

Iata ce sfaturi iti dau expertii, pentru o mai buna experienta a fumatului la pipa:

Alege un tutun de calitate

Articol nou:  21 de lucruri care menţin fericirea unui cuplu

Se spune ca degeaba fumezi intr-un suport de calitate, daca nu fumezi un tutun de cea mai buna calitate! Si este oarecum adevarat, deoarece tutunul este cel care imbogateste aceasta experienta. Un tutun de calitate este intotdeauna un tutun mai scump, iar un tutun scump inseamna un timp indelungat de fermentare, aromatizare si prelucrare atenta. Pentru pipa este recomandat tutun putin mai umed si mai compresat. Vei observa ca acesta are o aroma mult mai puternica decat alte tipuri de tutun mai uscat. Deoarece pipa se fumeaza foarte lent, nu ai nevoie ca tutun sa arda repede. Iar daca iti doresti sa incerci un tutun aromat, este recomandat cel de cirese sau cafea, pentru un gust mult mai intens si calitativ. Cei de la  Tobaccospirits  ofera o gama de tutun de inalta calitate, in diverse arome, special pentru pipa sau pentru tigarile rulate.

Articol nou:  Obiceiuri pe care le au fetele fericite. Ce sa faci si tu pentru a avea o viata mai frumoasa

Respecta instrumentul de fumat

Suna dramatic, chiar din partea unui fumator. Dar nu vei vedea niciodata pe cineva aprinzand tutunul din pipa cu un chibrit sau o bricheta de la chioscul de la coltul strazii. Un obicei elegant precum fumatul pipei merita tratat ca atare, asa ca accesoriile potrivite nu trebuie sa iti lipseasca. O bricheta metalica, de calitate, va completa gestul intr-un mod elegant. Rasfoieste oferta de brichete Zippo, brichete adesea colectionate de oameni din intreaga lume, atat de vechi incat pot fi considerate eroine si opere de arta.

Aloca timp acestui ritual

Cel mai important atunci cand fumezi pipa este sa nu e grabesti sa inchei momentul. O pipa se savureaza lent, degustand fiecare fum in parte. Nu degeaba este numit un ritual, deoarece necesita timp si macar un gram de experienta. Pe vremuri, aristocratii stateau la discutii lungi si filosofice, timp in care isi etalau pipele diverse. Se stie ca acest obicei este unul dintre cele mai vechi si rafinate modalitati de consum ale tutunului. Pipa te relaxeaza si iti ofera un aer de eleganta. Fumatul din pipa presupune intotdeauna odihnirea ei pe parcurs, de aceea se utilizeaz mai multe pipe intr-o singura zi. Daca te gandesti sa adopti si tu acest obicei, atunci trebuie sa alegi cu atentie instrumentul, care poate fi realizat din lemn, roci vulcanice, materiale exotice precum chihlimbarul , bambusul sau trestia.

Articol nou:  Cele mai bune sfaturi sanatoase alese de la medici pentru persoanele in varsta

Cel mai important lucru atunci cand fumezi la pipa este sa te bucuri cu adevarat de acest lucru, relaxandu-te si lasandu-te purtat de aceasta arta si de aromele ei.