Dacia va avea un SUV mai mare decat Duster

Dacia va avea un SUV mai mare decat Duster

Oficialii Renault se gandesc sa lanseze un SUV mai voluminos decat Dacia Duster, modelul consacrat in intrega lume.

Marc Suss, seful Global Acces Program, care coordoneaza inclusiv dezvoltarea marcii Dacia, a anuntat ca grupul preluat de Renault la sfarsitul anilor 90 pregateste un nou SUV in urmatorii ani. „Vom avea un SUV mai mare in familia Duster/Kaptur”, a declarat Suss cu mister.

De asemenea, oficialul Renault a anuntat ca modele Sandero si Logan vor fi reinnoite peste mai putin de doi ani. Surse neoficiale mai spun ca ar putea fi dezvoltat si un SUV similar cu Renault Captur, derivat din actualul Sandero Stepway.

Articol nou:  Trecutul, prezentul si viitorul brandului de masini Audi

Actualul SUV Dacia Duster lansat anul acesta are o lungime de 4,3 metri, o inaltime de 1,6 m, iar versiunea 2WD are un volum al portbagajului de 478 de litri.

In prezent, modelul este fabricat la Uzina de la Mioveni, atat sub marca Dacia (pentru piata romaneasca, Europa, Turcia, Africa si Magreb), cat si sub marca Renault (pentru pietele din Ucraina, Orientul Mijlociu — Iordania, Siria, Liban, Egipt — si unele tari din Africa). Pretul unui model Dacia Duster porneste in Romania de la 12.350 de euro si ajunge pana la peste 18.000 de euro in functie de optiuni.

Articol nou:  Ai un Logan cu motorizare pe benzina? Afla ce baterie auto ti se potriveste!

Dupa pretul de baza, versiunea 4×4 costa 14.100 de euro. Dacia Duster 2018 cu echipare Comfort 1.2 TCe 125CP 4×2 te costa 14.550 de euro, iar pentru 4×4 platesti 16.200 de euro. Cand vine vorba de Dacia Duster diesel, ai Comfort 1.5 dCi 90CP 4×2 la 15.550 de euro si 17.100 de euro pentru versiunea cu tractiune integrala. La varful piramidei preturilor, ai Dacia Duster la 18.450 de euro pentru Prestige 1.5 dCi 109CP 4×2 EDC si cu tractiune integrala costa 18.750 de euro. Preturile sunt cu TVA inclus.

Articol nou:  Cu bateriile auto de la Neobat.ro scapi de griji indiferent de anotimp

Poate cea mai utila optiune e sistemul multiview camera. Sunt patru camere de filmat, dispuse altfel: una frontala, doua laterale si una in spatele vehiculului. Astfel, vezi mai usor ce-i in jurul masinii si te ajuta la anumite manevre.

Sursa de informatie a articolului este playtech.ro