Cum sa recunoasteti bolile de piele

Cum sa recunoasteti bolile de piele

Bolile de piele ale adulţilor nu sunt periculoase, în general, dar îţi pot da bătăi de cap. Vezi în poze cum arată cele mai des întâlnite boli de piele!

boli_de_piele

1. Ciuperca piciorului

Este o infecţie fungică, uşor transmisibilă, care se manifestă prin roşeaţă, mâncărimi, senzaşie de arsură. Se ia prin contact direct sau prin contact cu obiectele folosite de cel infectat. Este posibil să o iei de la piscină sau duşuri comune.

Articol nou:  7 minuni pe care le face uleiul de argan asupra parului tau

Consultati acest link pentru a afla mai multe detalii despre aceasta.

2. Eczema

Pielea este iritată, roşie, uscată, se descuamează şi provoacă mâncărimi. Cauzele sunt necunocute, dar factorii favorizanţi sunt substanţele iritante, stresul, etc. Eczema nu este contagioasă şi poate apărea pe mâini, cote, la încheieturi dar şi în alte zone.

Advertisement

3. Urticaria

Este o reacţie alergică, deci nu se transmite. Se manifestă prin mâncărimi, zone inflamate, roşii, uşor umflate. Poate apărea oriunde pe corp, după contactul cu alergeni: medicamente, alimente, aditivi, parfum, etc.

Articol nou:  7 lucruri care te ajuta sa iti detoxifici ficatul

Click aici pentru a afla mai multe informatii despre sanatate.

4. Zona zoster

Oricine a avut varicelă în copilărie poate face zona zoster la vârstă adultă. Această onfecţie virală poate începe cu senzaţie de arsură sau sensibilitate mare a pielii, apoi se formează băşici dureroase care dispar de la sine în două săptămâni.

Articol nou:  Tu stii sa folosesti Gonapeptyl 0.1 mg?