Cum identificam cele mai intalnite defectiuni ale calculatorului

Cum identificam cele mai intalnite defectiuni ale calculatorului

Calculatorul personal este un dispozitiv indispensabil pentru cei care au o viata moderna, fiind extrem de folositor in toate domeniile, incepand cu munca la birou, distractia, relatiile interpersonale etc. Totul este bine si frumos atat timp cat acesta functioneaza ireprosabil, dar, in foarte multe cazuri, apar si situatii nedorite, cum ar fi diferitele probleme tehnice fie de hardware, fie de software.

Identificarea acestor probleme de functionare este importanta in vederea luarii masurilor necesare pentru indepartarea lor. Unele pot fi facute chiar de catre tine acasa daca ai cunostinte de baza in domeniu, dar cele mai multe vor fi realizate de catre specialisti. Daca esti in aceasta situatie, atunci consulta oferta de service IT si rezolva cu succes problema intr-un mod profesionist.

Iata cum poti sa-ti dai seama ce problema are calculatorul tau!

Defectiunile computerului personal apar in momente in care te astepti mai putin si ar putea sa-ti afecteze viata intr-un mod destul de grav. Cand aceste probleme apar, prima intrebare care se pune este daca le poti remedia singur sau daca trebuie sa te adresezi unui specialist. Daca esti atent la semnele pe care ti le ofera dispozitivul, iti poti da seama daca a sosit momentul sa faci o vizita unui service autorizat.

  • Cel mai adesea, calculatorul, pur si simplu, nu porneste. Desi este pus in priza corespunzator, la apasarea butonului power nu se aude nici un zgomot si pe ecran nu apare nimic. In acest caz, cu siguranta trebuie sa lasi dispozitivul pe mana specialistilor. Indicat ar fi sa consulti inainte preturile reparatiilor de calculatoare pentru a nu avea surprize neplacute la sfarsitul perioadei de service.
  • PC-ul porneste, dar programul de operare nu reactioneaza. In acest caz, partea fizica a dispozitivului este in regula, iar problema vine de la partea de software. Cele mai multe computere folosesc sistemul de operare Windows, care este instabil uneori. Problema se poate remedia destul de usor pentru cei care au cunostinte minime si anume prin reinstalarea sistemului de operare.
  • Calculatorul functioneaza, dar foarte incet, mai ales cand este foarte cald in camera. Aceasta disfunctionalitate apare in cazul laptopurilor si are drept cauza infundarea sistemului de ventilare cu praf, ceea ce duce la cresterea temperaturii interne si la functionarea defectuoasa a procesorului. Remedierea poate fi facuta acasa prin folosirea unor kit-uri de curatare sau la un service contra unei sume modice.
  • Dispozitivul scoate zgomote ciudate atat mecanice, cat si electronice. In cazul zgomotelor mecanice este vorba de defectiuni ale ventilatoarelor de racire. Acestea pot fi curatate de praf, iar in cazul in care nu functioneaza pot fi inlocuite cu usurinta. Daca apar zgomote electronice, cum ar fi diferite beep-uri, problema devine mai complicata si necesita, in mod sigur, interventia unui specialist.
  • Atunci cand instalezi programe sau jocuri noi si acestea nu functioneaza, iar dispozitivul tau are deja cativa ani in spate, in mod sigur problema vine de la insuficienta memorie RAM. Acest lucru apare mai ales in cazul jocurilor noi, dar este usor de remediat prin adaugarea de memorie RAM suplimentara. Internetul este plin de tutoriale care te invata cum sa faci usor acasa acest upgrade.
  • In cazul in care perifericele, cum ar fi mouse-ul, tastatura sau imprimanta, nu functioneaza cum trebuie sau nu functioneaza deloc, atunci e cazul sa faci o verficare usoara si sa vezi daca sunt conectate in mod corespunzator, daca la dispozitivele wireless bateriile sunt incarcate sau daca acestea au driverele corespunzatoare instalate corect. Daca aceste verificari nu dau rezultat, gandeste-te sa-ti procuri periferice noi.
Articol nou:  Vrei sa-ti transformi pasiunea muzicala in profesie? Fa-ti un studio de inregistrari acasa!

In concluzie, daca dispozitivul tau prezinta unele dintre simptomele de mai sus, atunci stii exact ceea ce ai de facut pentru a remedia defectiunea fie singur, in intimitatea casei tale, fie la un service specializat daca problema este mai grava.

Articol nou:  Intarzierea avioanelor este estimata prin inteligenta artificiala de Google. Afla cum!