panouri radiante

Cum amenajezi un atelier de creatie in propria casa?

Daca ai un hobby si esti tentat sa pui accent pe el sau, de ce nu, sa il transformi intr-o activitate profesionala, atunci vei avea nevoie de un spatiu doar al tau, in care sa te desfasori. Indiferent daca locuiesti la casa sau ai un apartament, daca esti pasionat de scris, moda, sculptura sau pictura, iti poti amenaja cu succes un mic atelier unde sa iti desavarsesti creatiile proprii.

Iata cateva idei legate de amenajarea unui atelier, atunci cand nu beneficiezi de foarte mult spatiu:

Atelierul de scris

Un atelier de scris se poate realiza in orice camera a locuintei, necesitand chiar putin spatiu. Ideal ar fi ca biroul sa se amplaseze acolo unde este si o biblioteca, deoarece cartile pot fi de mare ajutor in desavarsirea operelor literare sau pot deveni surse de inspiratie pentru urmatoarele tale proiecte. Tot ce ai nevoie este un birou mic, care sa iti permita sa iti desfasori activitatea si un scaun simplu si comod, care sa se potriveasca cu restul mobilei. Este important ca in incapere sa intre lumina naturala. Desigur, vei avea nevoie si de o lampa de birou pentru serile petrecute printre carti, in cautarea inspiratiei. Daca alegi sa amenajezi spatiul de creatie undeva la demisol sau intr-o camera separata de casa, pentru a nu fi nevoit sa folosesti metode de incalzire costisitoare, poti opta pentru panourile radiante. Unul singur va fi mai mult decat suficient intr-o incapere de dimensiuni mai mici. Poti comanda de aici unul dintre panourile radiante cu incalzire in infrarosu.

roti industriale pentru carucioare si mobila

panouri radiante

Atelierul de sculptura sau arte plastice

Desi ar parea ca sculporii si pictorii au nevoie de mult spatiu pentru a-si desfasura activitatea, defapt un atelier de acest gen poate fi amenajat si intr-un spatiu mai mic. Ai nevoie de un suport sau un birou pentru depozitarea ustensilelor, schitelor si proiectelor si de o etajera pentru a etala modelele terminate, sau in stadiu de lucru. In cazul picturilor, ele pot fi simplu agatate pe un perete. Opteaza pentru mobilier metalic cu roti, deoarece lemnul se murdareste si se deterioreaza daca intra in contact cu lutul sau acrilicele, iar spatiile de depozitare mobile, pe care le poti muta usor, te vor ajuta in cazul in care vrei sa faci loc intr-o anumita zona a camerei sau daca, de exemplu, ai nevoie de un suport sau o masuta mai aproape de tine. Intra pe site si verifica modelele din stoc, pentru a alege dimensiunile potrivite. E nevoie ca in incapere sa ramana o suprafata nemobilata si neamenajata, pentru depozitarea lemnului, panzelor si a altor materiale pe care le vei folosi pe parcurs.

panouri electrice radiante

panouri radiante cu incalzire

Atelierul de moda

Manevrezi usor o masina de cusut, acele si ata si esti pasionata de moda si stil? Daca iti place sa te aventurezi in lumea designului vestimentar si sa confectionezi haine unicat, atunci ai nevoie de un spatiu al tau. Ei bine, un atelier de moda cuprinde foarte multe ustensile si materiale care vor ocupa o mare parte din spatiu. Organizarea cat mai rationala si minimalista este cheia amenajarii unui atelier de design vestimentar, intr-o camera mica. Opteaza pentru cutii de depozitare in care sa iti tii ustensilele si cu care poti decora camera, in acelasi timp. Foloseste-te de etajere suspendate pe perete, alege masina de cusut cat mai mica si functionala si amplaseaza un birou pe care sa iti masori materialele si sa realizezi schitele de care ai nevoie. Pentru a nu ocupa mult spatiu, materialelor textile le poti destina un colt al camerei special si pot fi depozitate pe un suport de umerase sau in sertare compartimentate.

Articol nou:  Instructiuni de folosire a pompelor submersibile

panouri radiante cu infrarosu