dark-brown-milk-candy

Ciocolata ar putea disparea de pe Pamant in 30 de ani. Ce se intampla cu plantatiile de cacao

Zilele acestui desert delicios ar putea fi numarate, avand in vedere ca lumea continua sa se confrunte cu schimbari climatice severe. Doua treimi din totalul de ciocolata din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Arborii de cacao se dezvolta in conditii de umiditate crescuta si cu ajutorul tonelor de apa de ploaie, iar aceste doua elemente ar putea deveni aproape inexistente in aceasta regiune in urmatoarele cateva decenii.

Articol nou:  Ce fructe sa consumam vara

Oficialii din Coasta de Fildes si Ghana incearca sa gaseasca solutii pentru salvarea produsului lor national iubit, acestia confruntandu-se si cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbarilor climatice.

Articol nou:  Mastrelle Med – dispozitiv medical pentru refacerea mediului vaginal

Specialistii estimeaza ca lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone in urmatorii cativa ani, daca temperaturile medii continua sa creasca si vor atinge nivelul asteptat de meteorologi. Pentru a sustine productia de cacao in aceste conditii, plantatiile ar trebui sa fie mutate in munti, pentru a beneficia de conditiile meteorologice propice.

Articol nou:  9 beneficii ale consumului de ananas pentru sanatatea ta!

Un raport al Administratiei Nationale pentru Oceane si Atmosfera din Statele Unite arata ca aproape 90% din cele peste 290 de producatori de cacao nu vor mai putea sustine plantatiile pana in 2050.