Cele mai utile ghiduri pentru bărbați despre pantofi din piele

Cele mai utile ghiduri pentru bărbați despre pantofi din piele

Am învățat să ne alegem hainele corect, să facem cele mai bune asortări, dar e posibil să fi uitat de unul dintre cele mai importante aspecte la care se uită o femeie. Asta dacă îți dorești să fi un bărbat atrăgător. E vorba de pantofi din piele, acea pereche pe care te zgârcești să scoți bani din buzunar deoarece îți place încălțămintea de unică folosință. Îmi pare rău că nu iei în considerare confortul picioarelor tale și să câștigi câteva puncte în fața femeilor. Dar aceste lucruri fac parte de domeniul trecutului pentru că ai acest ghid.

alege pantofii de barbati din piele pentru o tinuta cool

Pantoful reprezintă acel element care te însoțește zilnic. Din acest fapt, acesta trebuie să fie ales pe masură. Încălțămintea de calitate superioară poate face diferența când suntem chemați la evenimente formale precum și-n viața de zi cu zi. Calitatea superioară se impune prin stil, materialul folosit, culoare și alte detalii uneori insesizabile.


Un pantof de calitate este caracterizat prin patru feluri:

I) tipul de construcție al acestuia

II) din câte elemente a fost construit

III) lipsa sau prezența imprimeurilor

IV) calitatea materialelor folosite

Gama coloristică este limitată la culorile pământii, dar cu o gamă variată de nuanțe. Cei negri sunt clasici și eleganți și se asortează cu pantaloni negri și uneori la nuanțe de gri închis, iar cei maro sunt casual care se asortează la khaki, maro, bleumarin, gri deschis.

Articol nou:  Topul celor mai elegante mirese ale tuturor timpurilor: de la Ducesa de Cambridge la prinţesa de Monaco

Anatomia pantofului de barbati din piele

Un pantof  de barbati din piele este alcătuit din următoarele elemente:

A) Bombeu

B) Căpută

C) Limbă

D) Fețe

E) Lateralele

F) Călcâi

G) Toc

Căputa acoperă partea superioară a labei piciorului care dă o formă pantofilor de barbati din piele  și face legătura dintre limbă, fețe și bombeu.

 

Laterale acoperă marginile și partea din spate a pantofului din piel e. Ele sunt situate între căpută și călcâi. La pantofii de calitate, căputa și lateralele sunt căptușite pentru a avea durabilitate și confort.

Fețele sunt părțile care sunt situate între  căpută și laterale pantofului. Acestea se ajustează cu ajutorul șireturilor.

Bombeul reprezintă botul pantofului. Acesta poate fi cusut de căpută și poate avea decorațiuni precum brogue. Acesta poate fi drept, drept cu decorații sau în formă de aripă cu sau fără perforații. Pantofii cu bombeul alungit și îngust dau senzația de lungime.

Talpa este partea cea mai expusă la uzare. Toate elementele care se găsesc deasupra tălpi sunt cusute sau îmbinate și se prind de branț (bucată de piele, de carton sau de plută, care se aplică în interiorul încălțămintei, peste talpa propriu-zisă). Partea de jos a tălpii pantofului trebuie să fie de obicei durabilă, rezistentă și antiderapantă. Câteodată între branț și talpă se introduc materiale de densități diferite pentru  confortul tălpii labei piciorului.

Articol nou:  Unde au ajuns materialele de construcţie de la Hale şi Pieţe?

Călcâiul este făcut din forme, grosimi și materiale diferite. Cel mai obișnuit călcâi este asimetric și partea din spate a tocului este din cauciuc.

Elementele combinate pot avea texturi sau culori diferite. Unele pot fi netede, iar altele cu textură. Se poate crea un contrast între elemente prin culoare și textură. Dacă este prima ta pereche de pantofi îți recomand una simplă netedă.

Partea superioară este confecționată din piele de bovine, cabaline, capre, căprioare sau animale exotice precum șopârle, pești, curcani, struț, crocodili, elefanți. După ce se curăță pielea, acesta este inspectată meticulos înainte de a fi trimisă la vopsit.

Pielea netedă și fină este folosită este folosită la pantofii eleganți, iar cea texturată la încălțămintea casual.

După ce trece de procedura de vopsire și tratare, pielea este trimisă pentru decuparea elementelor componente.

Căptușeala pantofului se coase de căpută și de laterale pantofului.

Pantofii făcuți manual sunt de două feluri.

Articol nou:  Tu stii ce inseamna o relatie karmica?

1) Cei care au o margine îngustă și cusută.(modele elegante)

2) Cei care două sau trei cusături. Marginea este cusută de branț, de stratul dintre branț și talpă și bucata de piele din interiorul încălțămintei de  talpă.(sunt modele sport casual)

 

În concluzie

Dacă îți cumperi pantofi de calitate aceștia te vor ține mai mult decât cei din piață pe care trebuie să-i înlocuiești după maxim un an de purtare.

Căptușeala trebuie să fie tot din piele naturală și straturile care sunt în compoziția tălpi sunt cusute una de cealaltă nu lipite. Cusătura trebuie să fie simplă și elegantă fără a ieși prea tare în evidență.

Pantofii se încearcă seara când picioarele sunt umflate pentru a fi sigur că îți sunt potriviți. Dacă te strânge pantoful la început, sunt specialiști care-ți pot lărgi un pic pielea. Pielea de calitate se mai lasă.

Eleganța și durabilitatea pantofului constă în materiale folosite. Cel mai bun material pentru pantofii de barbati este pielea de animale deoarece permite labei piciorului să respire, ne protejează de condițiile climatice și este ușor de lucrat cu ea.

Pantofii cu șiret sunt considerați mai eleganți decât cei fără șiret.
Sursa

http://www.stilmasculin.ro/cum-se-alege-un-pantof-de-calitate/