Cele mai bune sfaturi sanatoase alese de la medici pentru persoanele in varsta

Cele mai bune sfaturi sanatoase alese de la medici pentru persoanele in varsta

Persoanele in varsta trebuie sa urmeze o dieta santoasa, adica o dieta scazuta in grasimi care consta in multe fructe, legume, cereale integrale, carne slaba si peste. De asemenea, trebuie sa evite alcoolul si sa reduca foarte mult numarul de deserturi consumate.

Nu trebuie sa iti fie frica de schimbari. De exemplu, fructele proaspete pot inlocui fara probleme o bucata de placinta sau orice alt desert.

Articol nou:  21 de lucruri care menţin fericirea unui cuplu

A venit timpul sa renunti la unele vicii. Daca esti fumator, renunta. Daca iti place alcoolul, renunta. Fumatul nu este doar un pericol pentru sanatatea ta, ci iti va ingalbeni dintii si va face sa iti apara mai multe riduri.

Mergi la doctor regulat. Asta nu inseamna ca toata ziua trebuie sa stai pe holurile spitalelor, insa o data la cateva luni fa un control medical amanuntit.

Articol nou:  4 moduri in care iti complici singura viata

Daca vrei sa faci exercitii fizice in fiecare zi, nu te forta. Trebuie sa le faci, insa incet. 30 de minute de miscare fizica pe zi sunt de ajuns. Imparte aceste 30 de minute in serii de cate zece si fa-le pe parcursul zilei. Exercitiile ajuta la imbunatatirea sistemului cardiovascular. Exercitiile pot reprezenta o plimbare cu un amic prin parc, plimbatul cainelui, ridicarea unor greutati.

Articol nou:  12 trucuri pentru ca el sa te placa mai mult

Ai iesit la pensie si crezi ca de acum incolo te vei plictisi deoarece nu vei avea nimic de facut? Te inseli. Poti face munca voluntara. Intereseaza-te in ziarele locale si afla unde poti petrece putin timp intr-un scop voluntar.