Ce alegem dupa primul an, lapte praf sau lapte de vaca?

Viata de parinte vine la pachet cu tot felul de dileme la care nu ne-am gandit niciodata. Una dintre acestea vine, in general, dupa primul an cu un mare semn de intrebare: schimbam laptele praf cu cel de vaca? Intrebare de o suta de puncte, informatii si detalii corecte greu de gasit si pe deasupra, daca sfaturile pediatrei de pana acum nu te-au ajutat trebuie sa analizezi foarte bine, mai ales in cazul unei schimbari atat de majore.

Parerea multor mamici experimentate trecute prin aceasta situatie, dar si a pediatrilor si a nutritionistilor este sa continuati cu laptele praf si sa aveti rabdare pana organismul puiutului este pregatit pentru o asemenea schimbare. Laptele praf este cel mai hranitor la o varsta atat de frageda, si desi sunt foarte multe variante pe piata, cei mai multi parinti, la indicatia specialistilor, aleg laptele Humana, mult mai bogat in vitamine si fier decat laptele de vaca, in special cel din comert. In plus laptele praf Humana se gaseste in formule speciale, precum formula speciala de lapte praf pentru copii cu risc ridicat de alergie, sau pentru cei cu intoleranta la lactoza, ceea ce ne salveaza timpul.

Articol nou:  Instructiuni de folosire a pompelor submersibile

 Lapte praf vs. Lapte de vaca

  • Laptele de vaca este alergen si are prea multa proteina pentru un copilas de doar un an
  • Cele mai multe dintre mamici continua cu laptele praf din ofertele online, fie ca alapteaza si acesta vine in completarea laptelui matern, fie ca este alimentul de baza. Uneori de teama ca prichidelul poate fi afectat, dar mai ales pentru ca laptele praf este bogat in tot ceea ce copilul de un an are nevoie pentru o crestere naturala si sanatoasa
  • Laptele de vaca contine prea mult sodiu, potasiu si clorura de calciu, ceea ce ii poate afecta rinichii micutului
  • De multe ori la prima aniversare, doctorii recomanda schimbarea laptelui praf, alegerea potrivita tine de parinti, la sfatul unui specialist. Cei de la Humana au o gama vasta si dupa implinirea primului an din viata, cu ingrediente necesare varstei precum omega 3 sau iod
  • Laptele de vaca reprezinta un risc mult prea mare daca este administrat la o varsta inadecvata. Copilasul poate ajunge la hemoragii intestinale grave si deficiente de fier.
Articol nou:  Trucuri sexuale in functie de zodie

Laptele praf Humana alegerea potrivita si dupa prima aniversare

lapte praf

Chiar daca la un an schimbati laptele praf, indicat este sa mergeti pe aceeasi marca. Laptele praf de la Humana au, pe langa variantele speciale, diferite arome pe care copilasul de un anisor le poate incerca, pastrandu-si vitaminele si minerale necesare cresterii si dezvotarii piticului. De asemenea, un alt produs substantial, bogat in vitamine si minerale, este budinca de gris Humana. Aceasta in cazul in care mamica vrea sa diversifice alimentatia copilului.

Articol nou:  Precautii cand se administreaza AINS de tip OTC la pacientii cu patologii asociate

Atunci cand alegeti sa faceti o schimbare in viata copilului dumneavoastra cel mai indicat este sa mergeti la unul, sau mai multi specialisti, sa analizati situatia, sa va informati si nu in ultimul rand sa faceti ce credeti ca este mai bine.