asigurare pad

Care sunt amenzile daca nu vei incheia o asigurare de locuinta PAD in 2016?

asigurare pad

Noua legislatie in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintei schimba putin datele problemei, astfel incat in anul 2016 cei care nu vor recurge la emiterea unor astfel ce polite vor plati amenzi usturatoare. Daca pana acum, proprietarii puteau scapa de sanctiuni, de la inceputul anului institutiile investite cu supervizarea acestor actiuni au dat startul acestor verificari!

*Amenzile pentru neasigurarea locuintelor cu polite PAD vor creste pana la 1.500 de lei!

Care este cel mai supervizat oras in care locuitorii nu au avut asigurari obligatorii de locuinte?

Se pare ca in 2015, Brasovul, oras medieval, a fost cel al carui locuitori nu au indeplinit obligativitatea de a incheia o asigurare  de locuinte PAD. Astfel, conform datelor, doar 35.000 de locuinte din 185.000 au avut polita PAD, iar acest lucru a atras atentia autoritatilor care vor recurge anul acesta la urmatoarele actiuni:

  • Primariile vor fi cele care ii vor identifica pe cei care nu detin asigurari de locuinte PAD, in urma unui raport trimis de PAID cu cei care au incheiat astfel de polite
  • Tot ele sunt cele care vor da amenzile, insa nu inainte de a-i notifica.
Articol nou:  Top cele mai bune smartphone-uri cu o camera foto profesionala

Pretul politei PAD ramane acelasi?

Momentan, pe site-urile de asigurari, pretul politei PAD inca isi mentine valoarea.Astfel, pentru locuinta de tip A costul este 20 de euro, iar pentru locuinta tip B costul este de 10 euro.

Articol nou:  Poarta-ma mami, sau despre nevoia copilului de a simti dragostea si protectia materna!

Insa, ceea ce aduce nou noua lege este faptul ca acele locuinte care sunt identificate cu risc seismic I nu vor putea fi asigurate prin polita de locuinte PAD.

Articol nou:  Sfaturi inedite: Cum alegeti carucioare sport pentru baietei?

Pentru cei care nu sunt informati despre actiunea acestei asigurari, ea acopera 3 riscuri majore:

  • Cutremur
  • Inundatii
  • Alunecari de teren

Daca ai totusi o asigurare facultativa pentru locuinta, nu esti inlaturat de la sactiuni, intrucat legea prevede faptul ca acestei polite trebuie sa-i fie alaturata si cea PAD. Astfel, toti proprietarii de locuinte, indiferent de tipul lor, trebuie sa inchie acest act, iar din 2016 ei pot incheia online asigurarea de locuinte PAD.