3 motive pentru care sa iti construiesti o casa cu mansarda

3 motive pentru care sa iti construiesti o casa cu mansarda

De cele mai multe ori, alegerea unui model ideal pentru casa ta este una dificila, deoarece este o decizie extrem de importanta ce trebuie gandita si analizata mult timp. Varietatea modelelor, care mai de care mai interesante, mai grandioase si moderne te poate pune in dificultate.

Daca nu te-ai gandit inca la o schita ideala pentru viitoarea ta locuinta, iata 3 motive pentru care ar trebui sa optezi pentru o casa cu mansarda!

  1. Implica mai putine costuri de construire si intretinere

In primul rand, o casa cu mansarda nu necesita tot atat de multe materiale de constructie precum una cu etaj si implica mai putine costuri de intretinere in ceea ce priveste taxa de contruire, dar si ulterioarele cheltuieli ce tin de amenajare si de ingrijire a locuintei. Tot la acest capitol se poate adauga si facilitatea de a mentine casa mult mai organizata si curata. Spre deosebire de o casa cu etaj ce are, implicit, mai multe camere, iar acest aspect influenteaza timpul efectiv de lucru, prelungind si operatiunea de igienizare si curatare, facand-o mult mult mai obositoare, o casa cu mansarda poate fi intretinuta mult mai usor. Daca acest punct de vedere este unul intemeiat pentru tine si ti-ai schimbat deja perspectiva in vederea construirii unei case mansardate, vezi aici cele mai interesante proiecte oferite de consultantii profesionisti ai celei mai eficiente echipe de proiectare.

Articol nou:  Nu poti face compromisuri in privinta confortului tau termic, asa ca trebuie sa-ti alegi caloriferele din aluminiu!

        2. Aspectul minimalist, dar cochet

O locuinta ce are mansarda are un aspect mai interesant, chic si este mult mai de bun gust, spre deosebire de o casa cu unul sau mai multe etaje. Avantajul unei mansarde este ca poate reprezenta un spatiu cu dublu rol: tine loc si de etaj si poate tine loc si de pod, in cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare.

Articol nou:  Ansamblurile rezidentiale din Bucuresti de la Premier Imobiliare.ro – ideale pentru familii

In plus, daca iti vei amenaja mansarda conform celor mai noi tendinte in materie de design de interior si a gusturilor personale, vei putea beneficia de un spatiu ideal pentru a te relaxa in acele momente in care iti doresti liniste si confort sau pentru a te distra impreuna cu prietenii.  Daca si tu iti doresti sa ai parte de o locuinta cocheta, moderna si de un spatiu ideal pentru clipele de relaxare, vezi casele cu mansarda propuse de Case frumoase si alege schita care sa reprezinte casa visurilor tale.

        3. Izolare suplimentara

Poate cel mai important avantaj si motivul principal pentru care sa iti construiesti o locuinta mansardata este faptul ca nivelul de protectie si de izolare termina va fi mult mai mare. De obicei, frigul si umiditatea patrund prin gaurile de aer din acoperis, ceea ce face ca temperatura din interior sa fie mai mica, iar costurile privind incalzirea sa creasca. Insa, daca vei alege sa termini casa printr-o mansarda, vei spori nivelul de izolare si, implicit, vei imbunatati conditiile termice.

Articol nou:  Motosapatoarea. Despre cum munca agricola devine mai usoara, mai rapida si mai eficienta

Daca vei avea in vedere toate aceste caracteristici atunci cand alegi sa iti construiesti o casa, vei observa ca, pe termen lung, alegerea unei constructii cu mansarda se va dovedi a fi mult mai utila si practica. De asemenea, vei avea o locuinta moderna si cocheta pe care o poti intretine mult mai usor!